Populära inlägg

tisdag 12 juli 2016

Afrikansk invandring och EVOLUTIONEN

Jag tänkte drista mig till att skriva något förbjudet igen. Tänk att evolutionsteorierna skulle bli tabubelagda de med! Nej, inte alla, men IQ - något mer laddat finns inte. Även om skolorna faller i småbitar så kommer man inte att IQ-testa, sätta de svagbegåvade i särskilda klasser eller konstruera särskilda jobb för människor mellan 65-85 IQ. Allt beror på miljöfaktorer och man hoppas att alla ska smälta ihop efter några decennier.

Att blunda för dessa sanningar är grymt mot alla elever, både hög- och låg-begåvade. Att anpassa samhället efter dess realiteter är det enda hållbara.

MEN idag ville jag mest komplettera ett tidigare IQ-inlägg genom att skriva om aboriginerna.

ABORIGINERA - SQ-folket

Jag var så svårt sjuk att jag hade tappat allt mod och mina ögon var tomma, själen tycktes sväva någon centimeter utanför den värkande kroppen. Men DÅ fick jag med posten en bok från en vän: "Budskap från andra sidan." Den handlade om en aboriginsk stam som hade levt i Down Under i Australiens öknar. Den boken bar ett budskap om andlighet som gav mig nytt mod.

En engelsk kvinna ville vandra med detta nomadfolk genom öknarna och lära om deras andlighet - SQ. Det blev en tuff tid där allt hon lärt sig vändes upp och ned. Det började med att de brände upp hennes handväska med Mastercard o annat. De sa till henne:

1. Första lektionen. Den som vill leva andligt kan inte äga någonting, för då kommer man att förlita sig på sina ägodelar i stället för på den store Anden.

Hon började leva deras liv. Man steg upp på morgonen och sjöng en lovsång till Skaparen av alltet.
Sedan tillbringade man resten av dagen i meditation eller telepati. Inget onödigt pladdrande här inte. Det förstör också andligheten.

Dagens ledare utsågs, en ny varje dag.  Orsaken var att alla i stammen måste göra sig beroende av den Högste. Ledaren skulle leda stammen till vatten, växter, larver, insekter och djur - så att de kunde överleva.

2. Hierarkier var förbjudet då det strider mot alla människors lika värde och motsäger det faktum att himmelriket är inom VARJE människa. Hon kan själv utveckla sin intuition o andlighet. Hon kan själv höra Guds röst. Det behövs ingen präst eller predikan. Men det behövs tystnad och meditation samt att man lever i enlighet med de andliga naturlagarna. Vilka de finns nedlagt i våra hjärtan. Det är bara en fråga om att lyssna.

Så gick de under tystnade genom öknen på detta sätt och hittade sitt vatten och sin föda. De tvättade sig inte utan lät sand och lera bilda ett lager utanpå huden som skyddade dem mot både hetta och kyla.
De ägde knappt något (möjligen något verktyg). Men när de kom till en dal med träd då kunde de tillverka sina blåsinstrument och ha en liten musikfest. När den var avslutad lämnade de instrumenten och gick vidare.

I 40 000 år levde man på detta sätt. Den stam amerikanskan gick med kallade sig "det heliga folket". De visste att alla inte levde på det sätt de gjorde. De kunde undvika anfall från fiender genom att skapa en sandstorm så att de inte syntes. De kunde bota sjuka. De kunde tyda drömmar som ledde till att människors problem kunde lösas, när man väl förstått drömmen. Det övernaturliga var naturligt för dem.

Det är väl uppenbart att med denna skola, där ANDLIGHET VAR EN ÖVERLEVNADSSTRATEGI var betydelsen av IQ inte särskilt viktig. Deras sociala sammanhållning/kompetens - EQ var god och BQ, konsten att göra redskap: också viktig. Men, de gick inte i skola och utvecklade ett abstrakt tänkande som inte behövdes i deras konkreta tillvaro. De utvecklade de delar av hjärnana och kroppen som var relevanta i Deras miljö och Deras sätt att leva. De kunde hitta vatten och föda med sitt sjätte sinne.

Man uppskattar aborigineras IQ till 62. Jag antar att den behövdes för att de skulle kunna lära sig vilka växter som var ätliga och hur man fångar och slaktar djur, t ex. Men annars var det SQ:n, den andliga intelligensen som var det allra nödvändigaste.

Det finns inget folk på jorden som jag har beundrat så mycket som det heliga folket aboriginerna!!!

Antagligen för att andlighet alltid varit mitt största intresse. Om jag jämför denna stam (som nu är utöd) med det mest högteknologiska, krävande och ensamma landet på jorden: Japan, med en IQ på ca 106, så konstaterar jag att aboriginerna levde betydligt mer rätt: i harmoni med varandra och andra, undvek krig, tog hand om varandra så att ingen behövde känna sig otillräcklig och begå självmord eller känns sig stressad av överkrav.

Men så förändrades allt. Den vite mannen anlände i slutet av 1700-talet. Klimatförändringar visade sig i att allt fler växter och djur dog ut, medan torkan tilltog. Aboriginerna i nämnda stam insåg att det var dags att sluta reproducera sig och låta stammen långsamt dö ut. Tanken på att flytta till de vitas städer och anpassa sig fanns inte hos de klokaste, bara ett fåtal nyfikna ungdomar och givetvis folk i mindre andligt utvecklade stammar. De äldre visste att de var en del av den jord som fött dem, liksom vissa växter bara lever på de områden som har de rätta förutsättningarna för dem.

Vissa tänkte nog som dagens afrikaner: "Jag vill till Europa för att FÅ ett bättre liv." Ett bättre liv får man inte utan det skapar man själv. Men de aboriginer som tog sig till de vitas områden fann att de inte kunde klara deras skolor, leva enligt deras livssyn, smälta in, bli en vanlig australiensare.
De blev oftast missbrukare som existerade i förorterna, på små bidrag, i utanförskap och utan mening med sina liv. De passade inte in i den nya kulturen, lika lite som en känguru i Sibirien.

Ja, det finns olika raser. Ja, de har alla lika stort människovärde. Men det är inte det saken gäller. Det handlar om EVOLUTIONEN. Kamelen har behövt 50 miljoner år på sig att utvecklas till ett djur som klarar ökenlivet på att otroligt bra sätt, då de kan lagra upp mycket vatten för en längre tids torka.

Aboriginerna kanske passar bra in i Sidney om 50 miljoner år?? Men har vi den tiden? När miljontals människor från Afrika plötsligt ska leva i Europa utan att evolutionen har fått någon tid alls på sig att anpassa dem till b l a subarktiska klimat - hur går det då? Lejon och isbjörnar har samma värde men de kan inte leva i samma världsdelar. Är människan radikalt annorlunda än djuren?

Jag förstår inte att denna aspekt är mer rasistisk än att jag anser att plantering av palmer i Sverige är en dålig ide'. Vi är alla en del av jorden. Växter, djur och människor behöver tid för att passa bra in i andra klimatzoner. Som vi vet talar vi om tusentals eller miljontals år. Men nu evakueras Afrika snabbt som bara sjutton. Även om man fortsätter blunda för IQ så kommer ändå skolorna att rasa och Sverige på sikt att bli ett U-land. Det behövs 100 IQ för att skapa komplexa samhällen och driva utvecklingen framåt. Vi kan mörka ned fakta men Verkligheten är något vi inte kan blunda för särskilt länge.

De som kommer från stamsamhällen, där stamkrigen rasar, fortsätter på samma sätt i Sverige, där två stammar kan braka ihop på Akuten av diverse orsaker. En stam kan kasta sig över ett fåtal poliser, som ju inte alls är utbildade för att tämja stammar, utan endast ett fåtal personer.

De ensamma svenskarna är inte anpassade till stamkrig. Det var många hundra år sedan vi ägnade oss åt sådant. Den nuvarande migrationspolitiken är ett stort förnekande av de evolutionära faktorer som leder till att många välutbildade individualister (svenskar) har flytt eller är på väg att lämna Sverige. Det kallas braindrain och den kommer att föra oss övriga långt tillbaka i tiden. Inte imorgon, men över tid.