Populära inlägg

lördag 23 maj 2015

DEN STORA FLYKTEN FRÅN AFRIKA


I förra inlägget beskrev jag det omöjliga läget för stora delar av Europa att ta emot miljontals eller fler människor som vill ha ett bättre liv, medan allt fler i Europa blir arbetslösa och lever i misär.

Det är glädjande att se att länder som Mocambique och Angola är på väg upp, att arbetslösa européer som är högutbildade och driftiga kan genom sin flykt till Afrika bli entreprenörer som hjälper till att bygga fungerande samhällen. I den tanken finns mycket hopp. Man kommer inte för att kolonisera eller ta slavar, men för att jobba och bidra. För jag tror inte att hoppet är ute för HELA Afrika, det är vissa delar som stagnerat.

4. KLIMATFÖRÄNDRINGAR

Detta ämne blev ju omodernt efter "Climate gate", men faktum är ändå att temperaturen stiger och torkan tilltar och grundvatten torkar ut mer och mer, stora floder som Nilen krymper. Världens i storlek sjätte sjö - Chad har snart torkat ut. Utan vatten inget liv!




Chad ger liv/mat till 30 miljoner människor i Nigeria, Cameroon, Chadoch Niger. Dess försvinnande får givetvis förödande konsekvenser.

Medelhavet tränger in i Nil-deltat och förstör allt mer odlingsmöjligheterna. Flera länder berörs av detta, d v s är beroende av Nilen.

http://www.ipsnews.net/2014/01/nile-delta-disappearing-beneath-sea/

Beträffande i vad mån grundvattnet kan användas, d v s vilken kvalitet det håller fann jag motstridiga uppfattningar, men det finns vatten att tillgå med bra borr och om den rika världen kan hjälpa till med konstbevattningsanläggningar så skulle mycket större delar av Afrika kunna odlas upp än nu, då man förlitar sig i hög grad på ett regn som kan utebli i många år.

Det förekommer mycket mindre konstbevattning i Afrika än t ex Asien, d v s det finns en latent resurs. Det tycks mig vettigare att satsa miljarder på konsbevattning i Afrika än att miljontals afrikaner lever på bidrag i Europa, i avsaknad av enklare jobb.

Afrika behöver också hjälp med moderna grödor, sådana som har utvecklats för att klara av mycket mindre vattenkonsumtion än de äldre sädeslagen gjorde. En sådan hjälp är konstruktiv!

Sahara breder ut sig nästan 1,5 mil per år. Detta bör ju leda till folkvandringar, men man tycker ju att migrationen i hög grad kunde ske inom kontinenten. Sverige är stort och rymmer många invandrare sa Reinfeldt, men t ex Mali är tre ggr större än Sverige. Afrika är enormt!

5. EUROPA KAN HJÄLPA VÄSTAFRIKA GENOM ATT INTE STJÄLA DERAS FISK!!!

https://www.youtube.com/watch?v=eoCAyYQAeOk

EU vill inte att alla från Senegal flyttar hit, samtidigt bedriver man (och övriga världen) ROVFISKE utanför Västafrikas kuster så att de inte kan livnära sig på det sätt man alltid gjort: fiske. Bristen på mat driver sedan iväg flyktingarna till de länder som stulit deras levebröd!! HUR SMART ÄR DET??

6. EU RESER HANDELSHINDER SOM GÖR AFRIKA ALLT FATTIGARE!

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/handelshinder-gor-afrika-fattigare

Vi behöver inte plocka in miljontals båtflyktingar i EU men vi behöver se till att vi inte försvårar deras export inom Afrika och med Europa. Avtal gör det ofta inte lönsamt med bearbetning av råvaror, vilket är mer lönsamt än export av råvaror.

Vad vinner EU på att på olika sätt suga ut Afrika och försvåra deras handel?

Pengar. Men vad kostar då inte massinvandringen?

Vi ska inte fokusera på att hämta hit så många fattiga afrikaner som möjligt utan genom gynnsamma affärsavtal, slut på rovdrift/utsugning, slut på utfiskning göra det möjligt att bo kvar!

EU kan hjälpa det torra Afrika genom att få igång konstbevattning i stor skala, t ex med hjälp av solpaneler! Tänk vilket effektivt sätt att undvika svält efter lång torka, att satsa på grundvattnet och solenergi!

https://www.youtube.com/watch?v=UhwvyWU7r6M

Jag slutar här. Det finns fler faktorer som påverkar flykten till Europa och som gör att den ofta leder till tråkigheter. Men det kan vara svårt att gå in på detta då det lätt missförstås. Återkommer...