Populära inlägg

lördag 17 januari 2015

LÅT RELIGIONSKRITIKEN LEVA!




Jag nämnde i tidigare inlägg mitt möte med en ateist från Iran, som riskerade allt för att ta sig till Sverige. Det han var ute efter var FRIHET att få tänka och säga vad som helst utan straff.
"Jag vill ha rätten att kunna säga något nedsättande om Islam, utan att bli dödad!"!!

Hur det är ställt med den rätten idag är jag inte säker på. Det tycks inte vara okey längre att kritisera Islam? Ena dagen är det inte det (i Sverige), men andra dagen är det helt okey p g a attackerna på satirtecknarna i Paris. Några dagar svajade klimatet i Sverige hit och dit innan media landade på sitt vanliga plan: Den som kritiserar Islam är rasist, fascist osv. Den som kritiserar kristendomen då? Är den personen också fascist? Eller är det just Kristendomen som ska kritiseras medan Islam skyddas från alla angrepp?

I allt emotionellt svall så måste vi hålla fast vid de mänskliga rättigheterna och där ingår att:

VI MÅSTE FÅ BEHÅLLA RÄTTEN ATT KRITISERA ALLA RELIGIONER OCH SEKTER!

Jag föddes i ett kristet land och för att jag ville lära känna Gud gick jag med i Pingstkyrkan. De verkade så övertygande i sin tro och genom att jag i åratal lät mig matas med deras undervisning och tolkningar av Bibeln så blev jag en religiös fundamentalist, som agerade utifrån det som stod skrivet i NT, i första hand. Men vissa verser från GT kunde också slinka ned.

Mina 15 år som fundamentalist var på gott och ont. Jag fick hjälp att komma i kontakt med den goda andevärlden och detta byggde jag senare vidare på genom att utveckla en personlig tro på en Gud som älskar villkorslöst, på egen hand, i det verkliga Livet. Jag vägrar ha en tro baserad på rädsla för straff eller att leva avgränsat med en grupp utvalda som tar avstånd från "de orena".

MEN jag är idag medveten om att jag blev hjärntvättad, manipulerad och ibland utsatt för masspsykos. Min tro grundades delvis på skräcken för helvetet. Om jag inte gjorde som man predikade för mig så skulle jag hamna där. Jag måste ta avstånd från de "ofrälsta" eller "orena" människorna. Dem skulle jag inte ha som vänner utan hålla distans till. Fick inte gå på bio, lyssna på världslig musik, ha sex utan att vara gift, måste ha lång klänning, måste ha huvudet betäckt under gudstjänsten mm.

Likheterna med en muslimsk fundamentalist finns där alltså! MEN skillnaden är att Jesu budskap var fredligt och att han förbjöd våld. "Bed för dina fiender!" Dessa Jesu-ord ligger ljusår från Muhammeds uppmaningar om att döda alla "orena". (Mona Walter nedan har mycket kunskap om Koranen, via Youtube.)

Mona Sahlin ska ju hjälpa till av avprogrammera (tala till rätta) ISIS-killarna, som hamnat snett. Men har de hamnat snett eller hamnat mitt i Koranen? VAD kan Mona om Islam eller att hamna i sektens grepp? Det räcker inte med att vara förstående eller ens psykolog, man måste ha en religiös bakgrund för att inifrån förstå vad det handlar om. Jag tänkte fälla in några vittnesbörd från "avhoppare". Dessa tre tycks ha kommit till insikt själva, över tid. De växte in i sin religion men kände att vissa saker kändes fel för dem. (väljer länkar i s t f inbäddat klipp, i hopp om att de ligger kvar längre).

Är osäker på hur mycket hjälp man kan få via föreningen FRI (från sekterism), men viss Islam finns med på listan:

http://www.fri-sverige.se/sida443.htm

AVHOPPARE:

PINGSTVÄN FRÅN 70-TALET:

https://www.youtube.com/watch?v=pDlo0BxP9BQ

LIVETS-ORDARE:

https://www.youtube.com/watch?v=KJyn27ATfZc

AVHOPPARE FRÅN ISLAM:

https://www.youtube.com/watch?v=mHiVyzttDZU

Mona Walter har många bra filmer som man kan lära sig mycket av, om man nu inte orkar läsa igenom hela Koranen. Hon lever givetvis under jorden med dödshot över sig. Det gör däremot inte kristna avhoppare. Viss mobbing o utfrysning får man dock räkna med. Man lämnar ju ett socialt sammanhang.