Populära inlägg

tisdag 30 december 2014

Bloggaren och Yttrandefriheten.

Jag har suttit och våndats ikväll. Från första januari kommer det att bli ännu högre krav på att vara PK och att inte kritisera invandringspolitiken. Skall jag radera hela bloggen eller inte?

Jo, jag raderade samtliga inlägg, men ångrade mig sedan!

Lagen "Hets mot folkgrupp" har ju funnits ett tag, men jag har hört att lagarna ska skärpas. Konsekvenserna för bloggare är oklara tycker jag. Har man få läsare, som jag, och mest skriver av sig lite, kanske det går bra?

Det borde vara tillåtet att få kritisera religioner (läs: islam), politiker mm, men så är det visst inte längre.

Jag åkte taxi med en kille från Iran för en vecka sedan. Han hade riskerat sitt liv då han flydde från diktaturen

och sedan haft ett mycket tufft och fattigt liv i Sverige på sin integreringsväg: att lära sig svenska, medan han jobbade för slavlön, och skaffade en högteknologisk utbildning som passar in på vår typ av arbetsmarknad - han hade något år kvar av utbildningen.
 
Hans dröm hemma i Iran vara att ha full tillgång till internet och full rörlighet på Face Book. Dessutom ville han ha rätten att få säga något nedsättande om islam utan att bli dödad/fängslad för det.

Jag förmådde inte säga till denna tappre kämpe: Face Book håller på att strypas och andra delar av internet med. Du har inte rätt i Sverige heller att säga något nedsättande om islam, mer än i den mest privata sfären!

Nej, jag sa det inte: "Du kanske måste fly än en gång för att få full yttrandefrihet!" Jag kunde inte med att krossa hans hjärta när han offrat så oerhört mycket för frihetens skull. Det vilade ett samförstånd över oss då jag (dessvärre) förstod vad han talade om. Demokrati är något som erövras dag efter dag, ingenting självklart som man HAR. Om man inte är på sin vakt så försvinner den.

För mig var Decemberöverenskommelsen som att bli träffad av ett cementblock, början till slutet för Sverige som demokrati!

......................................................................................................

Det högsta Goda vare med alla tappra människor som vågar slåss för rätten att få tänka, säga och skriva det man känner är rätt! Om man gör det bör man vara ung och frisk så att man kan fly undan ett tag till. Dessvärre tror jag vi är på väg mot en global diktatur och den kan ingen fly undan.

Jag måste rensa min andra blogg också från allt "främlingsfientligt". Men, som framgår, jag älskar älskvärda människor som kommer hit för att slita hårt, lära språket, kulturen och skaffa en användbar utbildning, varifrån de än kommer.

Om alla var som denne iranier så skulle vi inte ha några invandringsrelaterade problem. Om vi hade en selektiv invandring, där vi kollar upp personens status och förmåga att kunna försörja sig själv, vilja o förutsättningar för integration, så skulle vi kunnat undvika dessa brinnande ghetton, som egentligen ingen människa vill bo i, inte ens bilbrännarna själva.

Om vi inte kan betala ut pensioner till de gamla eller ge dem vård då har vi inte heller råd till en stor invandring av analfabeter från en helt annan kultur MEN det betyder givetvis inte att jag är fientligt sinnad mot en fattig kvinna i Eritrea!
 
Det bekymrar mig inte alls att en person är svart, men det bekymrar mig att 15 000 gamla svenskar håller på att svälta ihjäl för att vi inte har råd med äldrevård, dock med dyr asylinvandring från tredje världen.

Min nyårsönskan är denna: En ärlig, öppen debatt omkring kostnaderna för outbildade invandrare från tredje världen. Denna kostnad måste ställas i relation till de svaga grupper av infödda svenskar som finns och har betalat skatt för att överleva sjukdom och ålderdom.

Debatten borde också innefatta hur vi kan söka bekämpa att unga muslimer radikaliseras. Jag skulle önska att man på Agenda ställde sig frågor som:

VAD ska vi göra åt de tusentals bilbränder som inträffar varje år?
Skjutningar, våldtäkter, omskärelser, hedersmord, överfall på förortssvenskar som mister sin mobil ett par ggr/år, tjejer som kallas svennehoror osv osv.

NÄR ska debatten börja? När ska verkligheten för förortssvenskarna bli något som massmedia tar upp? Nu sker det mesta i tystnad. Jag och många med mig har blivit överfallna, hotade, rånade, fått saker vandaliserade av invandrargäng, men det får vi inte tala om för då är vi fascister?

Nej, jag måste sluta här, för det märks ju hur upprörd jag blir över att folkets verklighet inte tycks angå dem som sitter längst upp och styr? Ovanpå de trauman vi fått så ska vi dessutom vara knäpp tysta!!