Populära inlägg

fredag 9 januari 2015

YTTRANDEFRIHETEN - Värd att ge sitt liv för?

"Tolv människor, varav flera kända tecknare, dödades i en attack mot den franska satirtidningen Charlie Hebdos redaktion i Paris under onsdagen." SvD

Svenska medier var sega med att meddela att det rörde sig om en islamistisk terroristattack, att de medverkande ingick i jihadistceller och skrek "Allahu Akbar" och "Vi har hämnats profeten!" vid attacken.

Jag kollade upp utländska medier under de första timmarna efter dådet och de flesta talade då om ISLAMISTISK TERRORISTATTACK. Annars skulle de ju inte ha skrikit ut dessa ord.

https://www.youtube.com/watch?v=8bTD0lJ5Tv4

Jag hade just raderat inläggen på denna blogg av rädsla för alla de övervakningsmyndigheter som kommer att granska sociala medier allt mer noggrant i sömmarna detta år och har man då skrivit något nedsättande om t ex islam så innebär det straff i någon form. Allting tydde på att övervakningssamhället samt trycket från kränkta islamister skulle komma att öka allt mer.

Tecknarna på Charlie Hebdos var givetvis medvetna om vilka risker de utsatte sig för genom att göra nedsättande kommentarer om islam genom sina teckningar.

MEN DE FORTSATTE ÄNDÅ ATT ANVÄNDA SIG AV

TRYCKFRIHETSFÖRORDNINGEN

OCH DEN AV FRANSMÄNNEN SÅ ÄLSKADE DEKOKRATIN! DE VILLE HELLRE DÖ

LEVANDE ÄN ATT LEVA SOM OM DE VAR DÖDA.

Här står vi alla inför ett val. Vi kan fega ur eller villigt gå i döden för yttrandefriheten - rätten att få kritisera religioner, politiker, samhället och vad som helst. Syftet ska ju vara att ha en levande samhällsdebatt, inte att såra och riva ned. Och denna debatt är kärnan i en demokrati. Frånvaron av debatt = diktatur.

Jag är sjuk och svag - det är min ursäkt för att inte ta allt för stora risker.

Men vad är Sveriges ursäkt? Under andra världskriget kröp de styrande för Hitler och gjorde vad som helst för att inte drabbas av hans vrede. Ja, Sverige fegade ur. Det är kanske svenskens natur?

Om vi lägger oss platt för islamismen och inte tillåter att någon kritiserar de mest våldsamma versarna i koranen så hoppas Sverige slippa det elände som nu drabbat Frankrike? Om media påstår att de franska dåden inte har någonting med islam att göra, då kan vi klara oss ur allt trubbel?

Om Sverige burar in alla svenskar som kritiserar koranens våldsbejakande verser och låter islamisterna gå fritt omkring så blir nog allting bra? Detta beteende kallas för underkastelse och det är vad ordet islam betyder. Verkar som om svenskarna valt att bli ett lydigt lydfolk som med glädje betalar skatt till islam? Jag tror inte att denna strategi kommer att leda till fred. För varje dag blir det allt mindre frid och fred i våra städer och förorter som vi alla vet.

Min tro är grundad på min erfarenhet som kristen fundamentalist. Jag kunde göra vad som helst om det fanns stöd för det i Nya testamentet. Det blev inte värre än att jag tjatade ihjäl omgivningen. Om man däremot tillämpar koranen ord för ord så kan resultatet ev. bli mer förödande:

Här är en mängd uppmaningar till våld uppräknade:

http://www.thereligionofpeace.com/quran/023-violence.htm

Sura 8:12 är värst tycker jag. Där står det uttryckligen att man ska skära huvudet av de ej rättrogna, vilket förklarar att denna metod är mycket vanlig när man dödar någon.

Många har sagt till mig att dessa versar inte finns. De har i o f s inte läst koranen men de VILL inte att de ska stå där. De VILL att islam ska vara fredens religion. Visst, det vill jag med och mängder av muslimer MEN för de bokstavstroende finns alltid risken att de får för sig att agera bokstavligt efter koranens våldsbejakande ord - och då är det kört!

Jag vet att majoriteten muslimer ser jihadversarna som ett uttryck främst i kampen mot det onda inom sig själva - egoism o kärlekslöshet, på samma sätt som kristna kämpar mot "köttet", den gamla människan.